”Nu am nici mai mic element pe care să îl ascund, nici măcar la nuanță”, a subliniat Crin Antonescu, care pentru a-și demonstra nevinovăția a cerut CNSAS ca declarația pe care a dat-o în 1987 la Securitate să fie făcută publică.
”În 1987, un prieten al meu foarte bun, inginer-profesor, a plecat într-o excursie în Bulgaria și de acolo a încercat să plece în Austria, nereușind acest lucru, fiind capturat de organele de ordine din Bulgaria, adus ulterior în România. La plecare, el a lăsat câteva obiecte personale pentru trei prieteni foarte apropiați. Toți cei trei am fost chemați în calitate de urmăriți la Securitate să dăm declarații în legătură cu acest lucru”, a explicat Crin Antonescu.
Acesta a continuat: ”Așadar, să fie foarte clar, nu am furnizat Securității informații care să dăuneze cuiva, ba, mai mult, l-am acoperit pe colegul meu. Desfid orice încercare de a asigura asupra mea vreo bănuială. Categoric cred ca am tot dreptul să nu permit niciu fel de suspiciune, nicio calomnie”, a continuat acesta. Îl cunosc pe omul respectiv, sunt prieten de copilărie, am spus că știu că pleacă în Bulgaria. Am spus ca nu știu dacă vrea să emigreze.în campania electorală se întâmpălă multe lucruri, unele mizere”.
”În ceea ce mă privește, nu a ieșit nimic la iveală. Am avut în trecut probleme cu Băsescu, cu diferiți șefi din servicii, dar cu colaborarea, nu. Nu am nici mai mic element pe care să îl ascund, nici măcar la nuanță. Voi publica documentul când voi intra în posesia lui”, a încheiat Antonescu.
De asemenea, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a transmis că George Crin Laurențiu Antonescu nu a fost agent sau colaborator al securității ca poliție politică.