Elevii stau pe TikTok în timpul orelor, iar profesorii nu controlează fenomenul, susține Ministrul Educației

Ministrul Educației, Daniel David, a declarat, joi, la Antena 3, că elevii sunt mult mai preocupați să stea pe TikTok în loc să fie atenți la ore, și anunță că va verifica de ce nu se utilizează reglementările existente privind folosirea telefoanelor mobile în școli.

  • 0
  • 72 vizualizări

Utilizarea excesivă a ”ecranelor” de către copii și adolescenți reprezintă o problemă majoră la nivel mondial, care le afectează dezvoltarea mentală și sănătatea pe diferite paliere, potrivit specialiștilor.

În cazul elevilor români, fenomenul s-a dezvoltat alarmant și în timpul orelor de curs, nu doar în afara școlii, susține Ministrul Educației, Daniel David, aceștia fiind preocupați să obțină vizualizări pe TikTok, în timp ce profesorii asistă resemnați.

Ministrul susține că trebuie luate măsuri ferme în astfel de situații: Este efectiv de neacceptat acest lucru. Există mecanisme și m-aș bucura foarte mult dacă inspectoratele și școlile și-ar lua în serios misiunea. Se pot face regulamente la nivelul școlilor. Este vorba de modul în care aplicăm aceste regulamente la nivelul clasei. Nu văd, de exemplu, de ce nu se poate stabili în regulament faptul că toate telefoanele mobile sau orice altă formă de comunicare la începutul clasei se lasă pur și simplu la intrare sau într-un dulap și se pot folosi după ore.

David mai spune că aceste reglementări ar trebui făcut în fiecare școală și că foarte mult contează managementul directorilor: ”Ministerul trebuie să reglementeze în ce dulap trebuie să se pună telefoanele?”, a întrebat retoric ministrul, care s-a declarat ”tot mai trist” de ceea ce vede, la acest moment, în sistemul de învățământ românesc.

Toţi actorii sistemului de educaţie - elevi, profesori, părinţi - trebuie să cunoască aceste reglementări şi să le implementeze riguros şi curajos, inclusiv pe linia sancţiunilor existente. În cazul specific al telefoanelor mobile, aşa cum am mai declarat, nu susţin interzicerea totală a acestora în şcoală, însă, în spiritul practicilor psihopedagogice şi al reglementărilor legale existente, trebuie să asigurăm un control riguros în privinţa utilizării acestora în sălile de curs, pentru a ajuta când este cazul şi mai ales pentru a evita interferenţa perturbatoare cu actul educaţional, a mai declarat ministrul.

Reprezentanţii ministerului reamintesc că, în cazul concret al telefoanelor mobile, există prin lege şi prin alte norme legale subsecvente reglementări privind interdicţia utilizării acestora pe durata orelor de curs, cu excepţia situaţiilor în care sunt folosite cu acordul cadrului didactic în scop educaţional.

Marcel Ciolacu anunță că nu demisionează, în ciuda ”circului total” făcut pe această temă
Prev Post Marcel Ciolacu anunță că nu demisionează, în ciuda ”circului total” făcut pe această temă
Radiografia salariilor în regiunea de Nord-Vest. Cum stă Maramureșul
Next Post Radiografia salariilor în regiunea de Nord-Vest. Cum stă Maramureșul
Related Posts

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *